Stand van zaken Zonnepark De Eendracht

23 februari 2022 Matthijs Oppenhuizen

Het is enige tijd geleden sinds ons laatste bericht over Zonnepark De Eendracht en daarom informeren we u via dit nieuwsbericht graag over de stand van zaken.

Procedure voor omgevingsvergunning helemaal afgerond
Zoals destijds gemeld ontvingen we eind 2020 de definitieve omgevingsvergunning voor het zonnepark. Inmiddels is deze vergunning al enige tijd onherroepelijk doordat er geen beroepen zijn ingesteld tegen deze definitieve vergunning. Dat betekent dat de procedure voor de omgevingsvergunning helemaal is afgerond.

Financieren en voorbereiden van bouw van zonnepark
De afronding van deze procedure betekent dat we ons volledig kunnen richten op het financieren en bouwen van het zonnepark. Dat betekent dat we in gesprek zijn met mogelijke externe financiers (zoals een bank). De financiering van een dergelijk zonnepark is vergelijkbaar met de hypotheek voor een huis. Een deel van het benodigde geld om het zonnepark te bouwen, moeten we zelf inleggen en een deel lenen we bij een of meerdere externe financiers. Dat betekent dat we gesprekken voeren met dergelijke financiers en tot een overeenkomst proberen te komen.

Intussen bereiden we de bouw al voor. Dat zijn met name veel technische en organisatorische voorbereidingen. Bij een dergelijk groot project kost dat veel werk en tijd. We moeten een puzzel leggen om het zonnepark te kunnen bouwen, maar daar zijn we volop mee bezig en die puzzel gaan we met succes leggen. Het kan daardoor nog wel even duren voordat de eerste schop in de grond gaat. We verwachten niet dat de bouw nog in 2022 begint. Als we duidelijker hebben wanneer de bouw kan beginnen, melden we dat onder andere via onze nieuwsbrief en website.